سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵

«سید عزت الله ضرغامی» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

فیلم‌هایی که خارجی‌ها انتخاب می‌کنند آن چیزی نیست که جامعه ما را نشان بدهد/ «سینمای اجتماعی» ما اگر هدایت شود و درست مدیریت شود می‌تواند کارهای خیلی بهتری ساخته شود

عزت الله ضرغامی

سینماپرس: «سید عزت الله ضرغامی» با بیان این مطلب که سینمای اجتماعی ما اگر هدایت شود و درست مدیریت شود، می‌تواند کارهای خیلی بهتری ساخته شود؛ گفت: متأسفانه بسیاری از فیلم‌های سینمای اجتماعی ما، که به‌خصوص غربی‌ها و جشنواره‌های خارجی سعی می‌کنند از آن‌ها استفاده کنند، آن جایگاه واقعی جامعه ایرانی نیست. اگر این حوزه درست هدایت شود و یک‌خورده آزادی عمل برای تولیدکنندگان سینمای اجتماعی وجود داشته باشد، حتماً یک تحول جدی‌تر اتفاق می‌افتد.

«سید عزت الله ضرغامی» رئیس اسبق سازمان صدا و سینما و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت سیزدهم در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس در مورد وضعیت کلی سینمای کشور اظهار داشت: من چون در جشنواره چهل و سوم فجر جزو هیئت داوران بودم، معتقدم سینمای ما الان به لحاظ حرفه‌ای جایگاه خیلی خوبی دارد؛ یعنی کارهای خوب در حوزه سینما زیاد دیده می‌شود. منتها تصور من این است که یک ضعف جدی که الان وجود دارد، سینمای اجتماعی است. سینمای اجتماعی ما اگر هدایت شود و درست مدیریت شود، می‌تواند کارهای خیلی بهتری ساخته شود.

وی افزود: متأسفانه بسیاری از فیلم‌های سینمای اجتماعی ما، که به‌خصوص غربی‌ها و جشنواره‌های خارجی سعی می‌کنند از آن‌ها استفاده کنند، آن جایگاه واقعی جامعه ایرانی نیست. اگر این حوزه درست هدایت شود و یک‌خورده آزادی عمل برای تولیدکنندگان سینمای اجتماعی وجود داشته باشد، حتماً یک تحول جدی‌تر اتفاق می‌افتد.

ضرغامی در واکنش به تصمیم انتخاب فیلم «علت مرگ: نامعلوم» به عنوان نماینده ایران در اسکار بیان کرد: البته آن فیلمی که معرفی شده را من ندیده‌ام و درباره‌اش قضاوت نمی‌کنم، اما در مجموع معتقدم نوع فیلم‌هایی که خارجی‌ها انتخاب می‌کنند، آن چیزی نیست که جامعه ما را نشان بدهد.

این مدیر فرهنگی با بیان این مطلب که من معتقدم این یکی از ضعف‌های جدی سینمای ایران است تصریح نمود: حال چه کار باید بکنیم؟ کارهای زیادی باید انجام شود. اول اینکه باید دست آدم‌های صاحب‌صلاحیت را باز بگذاریم. اینکه وقتی یک اثری ساخته می‌شود، مدام نگویند اینجایش کج است، آنجایش راست است، اینجا نظام زیر سؤال رفته، آنجا جامعه فلان شده. باید بگذاریم آدم‌های بزرگ و آگاه، که مسائل جامعه را می‌فهمند، آن چیزی را که درست و لازم است بسازند.

«سیدعزت الله ضرغامی» در پایان گفت و گو خاطرنشان ساخت: خیلی از سینماگران اجتماعی ما احساس می‌کنند در یک‌سری محدودیت‌ها قرار گرفته‌اند و نمی‌توانند آن حرفی را که باید، درست بزنند. این یکی از دلایل است؛ دلایل دیگری هم وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.